Video

'Bye bye topsport', meerkampster Nadine Broersen hakt knoop door en stopt

17 juni om 11:47 • Aangepast 28 juni om 02:08
nl
Meerkampster Nadine Broersen uit Dongen heeft haar topsportcarrière beëindigd. De 34-jarige atlete kon door een blessure niet deelnemen aan de EK atletiek onlangs in Rome en had zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs.
Profielfoto van Ron VorstermansProfielfoto van Leon Voskamp
Geschreven door

"Bye bye topsport, hello ander leven", schrijft Broersen maandag op Instagram. De atlete maakte in 2023 haar rentree nadat ze er een jaar uit was geweest om haar zwangerschap.

Broersen veroverde de wereldtitel op de meerkamp bij de WK indoor in 2014. Datzelfde jaar pakte ze zilver op de zevenkamp op de EK atletiek. Ze deed drie keer mee aan de Olympische Spelen en wilde ook aan de Spelen van Parijs meedoen.

"Maar helaas, het mag niet zo zijn. Dit jaar waren de EK en de Olympische Spelen mijn doelen, niets meer en niets minder. Het heeft lang geduurd voordat ik de knoop heb doorgehakt, maar het is niet realistisch meer", schrijft de Brabantse, die sinds het begin van dit jaar last heeft van een blessure.

"Ik ga niet naar een NK om geen rol van betekenis te spelen."

Ze stopt dan wel met topsport, maar met atletiek zeker niet. "Ik blijf gewoon doortrainen, al zal dat een stuk minder zijn en ik leg de lat minder hoog. Over twee weken doe ik nog mee met speerwerpen op het NK, maar de komende jaren weet ik nog niet op welk niveau. Ik ga niet naar een NK om geen rol van betekenis te spelen. Ik zit dan bijvoorbeeld eerder te denken aan een NK voor teams, daarin kan ik nog een meerwaarde zijn."

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

Nadine rondde haar topcoachopleiding af en geeft al training aan atleten. Dat training geven blijft ze doen, maar een fulltime dienstverband als coach ziet ze voorlopig niet zitten. "Ik ben bezig om mijn hbo-opleiding Sportmanagement af te ronden. Daarna lijkt het me leuk om dingen te organiseren, zoals sportevenementen. Een combinatie van dat werk met training geven zie ik wel zitten."

"Ik vind heel veel dingen leuk."

"Ik wil dit nieuws eerst even laten bezinken. En dan afwachten wat er allemaal op mijn pad komt. Ik vind heel veel dingen leuk, maar ik bekijk alles stap voor stap."

Het bericht van Nadine op Instagram.
Het bericht van Nadine op Instagram.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!