Video

Bart waagt grote gok met tattoo: 'Nederland wint het EK'

18 juni om 16:31 • Aangepast 28 juni om 02:02
nl
Met nog maar één gewonnen wedstrijd, tegen Polen, is het een risico te zeggen dat Oranje het EK wint. Toch heeft de 23-jarige Bart Blom uit Oudenbosch er zoveel vertrouwen in dat hij wel een gokje aandurfde. Hij liet gratis een tattoo zetten van de Nederlandse vlag en de kampioensbeker. Als Oranje kampioen wordt, krijgt hij tienduizend euro netto. "Als je een gok neemt, moet je de gevolgen accepteren."

"Ik zag een winactie voorbijkomen bij een tattooshop in Geleen en besloot voor de grap mee te doen. Ik dacht toch niet uitgekozen te worden", vertelt Bart. Toch werd hij uit zo'n twaalf deelnemers gekozen en belofte maakt schuld. "Wanneer krijg je nou zo'n kans? Met het level schijt dat ik al had, dacht ik: gewoon doen."

Het design en de grootte van de tattoo waren vooraf bepaald, maar dat schrok Bart niet af. "Ik heb meer domme tattoos. Bijvoorbeeld van de auto van Max Verstappen toen hij wereldkampioen werd en van een spel boter, kaas en eieren. Deze tattoo kan er dan ook wel bij."

Bart had geen inspraak in het design en de grootte van de tattoo (foto: Carlijn Kösters).
Bart had geen inspraak in het design en de grootte van de tattoo (foto: Carlijn Kösters).

De meningen van zijn familie en vrienden over de tattoo zijn verdeeld. "De een vindt het vet. De ander vraagt zich af waarom ik dit doe." Toch maakt het Bart niks uit wat anderen ervan denken. "Het is mijn lichaam, dus ik bepaal wat erop komt. Anderen hoeven er toch niet mee rond te lopen?"

De waaghals blijft verrassend rustig onder zijn gok, ook tijdens de EK-wedstrijden. "Ik kijk op mijn dooie gemakje naar de wedstrijden. Ik zie wel waar het schip strandt. Zolang je blijft manifesteren dat ze gaan winnen, komt het best wel goed. Dat heb ik zondag gezien."

"Als ze geen kampioen worden, heb ik een goed verhaal."

Maar wat als Oranje geen kampioen wordt? Ook dan maakt Bart zich niet druk. "Dan heb ik een goed verhaal om te vertellen. Ik laat hem gewoon staan. Als je een gok neemt, moet je de gevolgen accepteren. En als Oranje wel wint, ga ik van het geld op vakantie."

De tattoo-artiest was volgens Bart blij met zijn nuchtere instelling. "Hij had door dat ik er zeker wel over na had gedacht, maar hij vond me heel chill. Ik denk dat menig ander persoon die was gekozen het toch niet had gedaan." Of zijn optimisme Bart gaat helpen, gaan we de komende weken zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!