Video

Zorgorganisatie Amare failliet, hulp aan 800 cliënten gaat voorlopig door

21 juni om 10:46 • Aangepast 5 juli om 02:04
nl
Zorgorganisatie Amare uit Drunen is failliet. Het bedrijf zat in de financiële problemen en vroeg een paar weken geleden zelf het faillissement aan, nadat de schulden te hoog waren opgelopen. Woensdag heeft de rechter het zorgbedrijf officieel failliet verklaard.
Profielfoto van Rochelle Moes
Geschreven door

Amare biedt zorg aan zo’n 800 cliënten die hulp nodig hebben vanwege ziekte, ouderdom of een beperking. Via de afdeling Zorg & Zo krijgen mensen hulp in de huishouding. Een andere tak, Amare Zorgcoaching, levert zorg als dagbesteding, begeleid wonen, jeugdzorg, en gezinsbegeleiding. De cliënten komen vooral uit de gemeente Heusden.

Zij blijven vooralsnog gewoon zorg krijgen, belooft Amare. Het UWV neemt de salariskosten over van de medewerkers. Dat zijn er ruim 85. De curator bekijkt of het bedrijf kan worden overgenomen. En hoe de zorg en ondersteuning op korte en lange termijn door kan gaan.

"Met de plannen die er nu liggen, ziet het er rooskleurig uit."

"Alle opties, dus ook overname, zijn in kaart gebracht", vertelt Marcel Nijhoff, lid van de Raad van Toezicht bij Amare. "We hebben een groot aantal zorgorganisaties in beeld voor een mogelijke overname, maar meer daarover kan ik nog niet zeggen."

Volgens Nijhoff hoeven cliënten niet bang te zijn dat ze plots zonder zorg komen te zitten. "Hoewel een faillissement veel onzekerheden met zich meebrengt, verwachten we niet dat dat gaat gebeuren. We blijven zorg garanderen. En met de plannen die er nu liggen, ziet het er rooskleurig uit."

De gemeente Heusden is blij dat het bedrijf zich daar hard maakt. “Het is ontzettend fijn om te merken dat de loyale medewerkers van Amare doorwerken en kwaliteit blijven bieden voor onze inwoners. Voor ons als gemeente is het allerbelangrijkste dat de zorg één op één doorgaat. Daarom zijn we in nauw overleg met Amare, het zorgkantoor en de regio Hart van Brabant”, reageert wethouder Peter van Steen.

Volgens Marcel Nijhoff zijn er verschillende oorzaken voor de ontstane financiële problemen. Maar daarover wil hij niet uitweiden. "Vooruitkijken is belangrijker dan achterom kijken. Daar hebben onze cliënten ook niks aan."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!