Video

Geen hulp meer bij huisartsenpraktijken, Co-Med sluit de deuren

21 juni om 11:58 • Aangepast 5 juli om 02:04
nl
De praktijken van de commerciële huisartsenketen Co-Med zijn 'tot nader order' gesloten. Mensen die vrijdag naar vestigingen in Breda, Eindhoven, Tilburg, Helmond, Amsterdam en Enschede bellen, krijgen allemaal diezelfde automatische boodschap te horen.
Profielfoto van Wim Coenen
Geschreven door

Bellers worden doorverwezen naar de site van zorgverzekeraar CZ. Die heeft, samen met de andere grote verzekeraars, de overeenkomsten met Co-Med opgeschort. De verzekeraars zoeken alternatieven voor de patiënten die bij de keten zijn ingeschreven.

Co-Med kocht in het hele land praktijken op, vooral van huisartsen die met pensioen wilden en geen opvolger hadden. Volgens critici probeerde het bedrijf daarna alleen maar zo veel mogelijk geld te verdienen. Co-Med liet waarnemers werken op plekken van vaste huisartsen en sommige patiënten konden alleen nog maar voor spoedzorg terecht. De inspectie concludeerde dat de praktijken niet goed bereikbaar zijn en er te weinige kundige medewerkers beschikbaar zijn.

Dit artikel kun je ook bekijken in onderstaande video waarin de presentator met behulp van AI is gegenereerd:

Omroep Brabant experimenteert met het laten presenteren van artikelen met behulp van AI. Hierdoor kunnen we met weinig moeite mensen bereiken die bijvoorbeeld moeite hebben met lezen of liever video’s kijken. De inhoud is gemaakt door journalisten en is geen vervanging voor echte presentatoren. Reageren? Mail ons: [email protected].

De zorgverzekeraars CZ, VGZ, Menzis en Zilveren Kruis schortten donderdag de overeenkomst met huisartsenketen Co-Med al op. Ze gingen op zoek naar een andere huisarts voor de patiënten die bij Co-Med staan ingeschreven.

In Nederland heeft de huisartsenketen Co-Med in totaal dertien praktijken, met bij elkaar zo'n 50.000 patiënten. In Brabant zijn er vestigingen in Breda, Tilburg, Bergen op Zoom, Helmond en Eindhoven. Hoeveel Brabantse patiënten zijn aangesloten bij Co-Med is onbekend.

DIT IS OOK INTERESSANT:

Andere huisartsen gezocht voor patiënten die bij Co-Med zitten

Huisartsenketen Co-Med betaalt schuld, praktijken blijven open

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!