De hele wereld wil Rob Kemps spreken: Oranjefans gaan van links naar rechts

21 juni om 15:45 • Aangepast 5 juli om 02:04
nl
Zo’n beetje iedere voetballiefhebber wereldwijd heeft de beelden gezien: een menigte Oranjefans die in Hamburg losgaat op de Snollebollekes-hit Links Rechts, net voor de wedstrijd tegen Polen. Frontman Rob Kemps uit Best is op het front van feestende mensenmassa’s wel wat gewend, maar zelfs hij is overvallen door hoe viraal de beelden zijn gegaan.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Want de filmpjes van een Oranje menigte die op het nummer ‘danst’ gaan sinds de wedstrijd de hele wereld over. Volgens Rob Kemps willen buitenlandse media als Der Spiegel, de BBC en CNN zelfs met hem praten.

"Ik denk dat mensen vanaf nu altijd denken dat Nederlanders van links naar rechts binnen komen lopen", vertelde hij vrijdagochtend in De Coen & Sander Show op JOE.

Wachten op privacy instellingen...

Door de internationale belangstelling treedt Snollebollekes vrijdag op in de fanzone in Leipzig, waar het Nederlands elftal tegen Frankrijk speelt.

"Het is ongekend wat er is gebeurd met die beelden uit Hamburg. Dat filmpje is 18 miljoen keer gedeeld, zoiets hebben we nog nooit eerder meegemaakt. Het is een internationale gig die we bij kunnen schrijven."

Kemps ziet het helemaal zitten. Sterker nog, hij is van plan een Duitse versie van het nummer te maken, al is zijn Duits naar eigen zeggen niet zo goed. "Maar dat was bij Rudi Carrell ook niet zo."

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

Van links naar rechts: agenten los op Snollebollekes tijdens Koningsdag

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.