Video

Rook en stank door brand in afvalberg op bedrijventerrein Son

25 juni om 13:15 • Aangepast 5 juli om 02:04
nl
Een brand bij afvalverwerkingsbedrijf Remondis in Son zorgt dinsdagmiddag voor rook- en stankoverlast. Dat meldt de brandweer. De rook is in de verre omgeving te zien, de brandweer meldt dat de brand onder controle is.
Profielfoto van Freek van der Venne
Geschreven door

De rook van de brandende afvalberg trekt richting Best. Om uitbreiding te voorkomen, zijn meerdere brandweerwagens ingezet. "Ga niet kijken en geef hulpverleners de ruimte", laat de brandweer weten.

Een woordvoerder van de brandweer zegt dat er metingen worden gedaan naar de schadelijkheid van de rook. "Hoewel alle rook schadelijk is en mensen er zoveel uit moeten blijven, is er hier geen sprake van de verspreiding van gevaarlijke stoffen."

Foto: SQ Vision/Dave Hendriks
Foto: SQ Vision/Dave Hendriks

In het verleden zijn er vaker branden geweest bij het recyclingsbedrijf op Ekkersrijt. Het is vooral raak wanneer het warm weer is en de afvalstapel gaat broeien. De brand is lastig te blussen omdat de afvalberg uit elkaar moet om bij de brandhaard te komen.

Omwonenden hebben zich ook beklaagd over de vele branden en de stankoverlast en vervuiling die erbij komt kijken. Er zijn sindsdien extra controles, die hebben het aantal branden beperkt maar niet voorkomen.

DIT VIND JE OOK INTERESSANT:

De omgeving van de afvalverwerker op Ekkersrijt is al langer de branden beu.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!