Video

Terras Turks restaurant vernield na voetbalrellen: 'Echt niet normaal'

7 juli om 14:23 • Aangepast dinsdag om 02:01
nl
Wat een mooi voetbalfeestje moest worden, eindigde voor Sengül Aygün in een drama. Op de Woenselse Markt in Eindhoven sloeg na de EK-wedstrijd zaterdagavond tussen Nederland en Turkije de vlam in de pan. Daarbij vlogen tafels en stoelen van het terras van Turks restaurant Mado waar zij werkt door de lucht. Met flink wat schade tot gevolg.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Op zondag is het zoeken naar sporen van de afgelopen nacht waaruit moet blijken dat het oorlog was aan de Kruistraat in Eindhoven. Op filmbeelden is in ieder geval te zien hoe er met tafels en stoelen wordt gesmeten. Relschoppers ontzagen het terrasmeubilair van restaurant Mado allerminst. Op zondagochtend, amper een paar uur later, is er van al die agressie en vernielzucht weinig meer te zien.

Wachten op privacy instellingen...

"We hebben onze reservestoelen en -tafels buiten gezet en we konden spullen lenen van onze buren", vertelt bedrijfsleider Sengül Aygün van restaurant Mado. "Ik werd vannacht wakker van alle filmpjes en foto's die mij werden toegestuurd. Het leek wel oorlog voor onze deur. Wat een chaos, verschrikkelijk."

De deur van het restaurant is nog helemaal ontzet. "Ik kon niet binnenkomen, omdat de deur helemaal is verbogen en nu klemt", vertelt Sengül. Ze hoorde uit eerste hand van haar personeel wat ze allemaal hebben beleefd. "Volgens mijn medewerkers begon het geweld na de wedstrijd. Er werd een vlag in brand gestoken en toen brak de hel los. Het had volgens mijn personeel niks met Turkije te maken. Het was een ruzie over politiek."

Tafels en stoelen van Turks restaurant Mado vlogen zaterdagavond door de lucht (foto: Imke van de Laar)
Tafels en stoelen van Turks restaurant Mado vlogen zaterdagavond door de lucht (foto: Imke van de Laar)

Later op de dag komt het personeel bij elkaar om te kijken hoe groot de schade is. "Ik heb daar nu nog geen idee van. Ik ben nog steeds aan het bijkomen van wat hier gebeurd is . Het is hier normaal heel rustig als er gevoetbald wordt. Dit heb ik totaal niet zien aankomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!