Video

Bianca hoeft toeterboete niet te betalen, nu wil ze 'vol op de claxon'

9 juli om 16:56 • Aangepast dinsdag om 21:40
nl
Goed nieuws voor de toeteraars die zaterdag na de wedstrijd tegen Turkije in Breda op de bon zijn geslingerd wegens ‘onnodig toeteren’. De boetes zijn geseponeerd en daarmee vervallen, zegt de gemeente Breda. Bianca Grootbleumink, die samen met vijf anderen een boete kreeg, is er blij mee. “Echt heel fijn en terecht natuurlijk.”
Profielfoto van Arnold Tankus
Geschreven door

Bianca (47) kreeg de boete zaterdagavond in het centrum van Breda na de wedstrijd tegen Turkije. Na afloop van de kwartfinale reden ze terug naar hun woonplaats Tilburg en kwamen in het centrum vast te zitten in het feestgedruis. “Iedereen toeterde, er hingen mensen uit de autoramen met vlaggen, iedereen blij”, vertelde Bianca. Ook zij toeterde en kreeg daarvoor een bon van handhaving.

"Blijkbaar waren een hoop mensen het met me eens.”

Nadat ze haar verhaal tegen Omroep Brabant had gedaan, volgde een waar ‘gekkenhuis’. “Niet normaal hoeveel reacties ik heb gehad en hoe vaak ik ben gebeld door kranten en andere media”, zegt ze. “Het is echt een beetje uit de hand gelopen. Blijkbaar waren een hoop mensen het met me eens”, denkt Bianca.

LEES OOK: Toeterende Bianca wordt op de bon geslingerd: 'Zo flauw, iedereen toeterde'

Wie het in ieder geval met haar eens is, is de gemeente Breda, want de boetes zijn vervallen. “We zijn er nu mee bezig. Binnen enkele dagen horen de mensen die een boete hebben gekregen dat deze is geseponeerd”, zegt een woordvoerder. Volgens haar was vooraf met de politie al afgesproken om toeteren rond wedstrijden te gedogen, tenzij er sprake zou zijn van ‘excessen’. Daar was hier geen sprake van, zegt ze. "Als gemeente zijn we juist blij met de grote collectieve vreugde die afgelopen zaterdag heerste en dat die zonder wanklank is verlopen."

Bianca (midden) op het oranjefeestje afgelopen zaterdag van vrienden en familie voordat ze de boete kreeg (foto: Bianca Grootbleumink)
Bianca (midden) op het oranjefeestje afgelopen zaterdag van vrienden en familie voordat ze de boete kreeg (foto: Bianca Grootbleumink)

Blij is ook Bianca, want de boete van 189 euro hoeft ze niet te betalen. “De andere mensen uit Breda die een boete hebben gekregen, mogen me wel dankbaar zijn”, grapt Bianca. “Toch een hoop geld”, weet ze en het komt goed van pas voor de volgende wedstrijd van Oranje, woensdagavond tegen de Engelsen. Of ze weer gaat toeteren als Nederland weer wint en de finale haalt? “Zeker weten”, zegt ze. “Dan ga ik echt vol op de claxon!"

In dit filmpje, gemaakt door de partner van Bianca, wordt het stel op de bon geslingerd:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!