Na piemelknuffel is piemelsnack de nieuwe hype van de Tilburgse Kermis
De snack in de vorm van het mannelijk geslachtsdeel bestaat uit kip, rund, ui, ei en kruiden. De perlut is bedacht door Victor Verhulst, de zoon van Gert Verhulst de Studio 100-magnaat uit België. Wat begon als een grap is uitgegroeid tot serieuze business op de Tilburgse Kermis.
De snack is bij meerdere zaken in het centrum te koop voor een prijs van rond de vier euro. Aardig wat voor een snack, als je het aan Thijs en Manon vraagt. Toch wilden zij de proef op de som nemen om te kijken of de snack de hype waard is.
"Ik heb nooit eerder zin gehad in een piemel", grapt Thijs als hij de frituursnack bestelt bij een kraam op de kermis. Met een flinke klodder mayonaise glijdt de vettige snack goed naar binnen bij de fijnproevers.
"Het lijkt op zo'n pikantje, maar het is niet pikant. Dit is top als je een paar biertjes op hebt", lacht hij. Ook Manon moet eraan geloven, maar zij besluit er een klodder mosterd bij te eten.
"Lekker kruidig."
"Hij is heel heet van binnen, maar wel goed door te slikken", lacht ze. "Het lijkt wel een gehaktbal van binnen en het vlees is lekker kruidig." De fijnproevers komen unaniem uit op een score van vier smikkelbeertjes van de vijf, waarmee de snack een ruimvoldoende scoort.
De snack is volgens Thijs en Manon de hype waard en dat verklaart waarom veel horecazaken in Tilburg groots inkopen tijdens de kermis. Bij sommige zaken krijg je de perlut zelfs gratis bij je bier.
Twee jaar geleden vond de piemelknuffel gretig aftrek op de Tilburgse Kermis. De roze, pluche metgezel was niet weg te denken uit de vele graaikramen op de kermis. Niet alleen bij Roze Maandag was de knuffel geliefd, maar de hele kermis waren de knuffels niet aan te slepen. Of dat dit jaar ook bij de perlut gaat gebeuren, is nog even afwachten.