Kluun verkoopt een miljoen boeken

25 november 2009 om 13:14
De debuutroman van de Tilburgse schrijver Raymond van de Klundert, beter bekend als Kluun, 'Komt een vrouw bij de dokter' staat op het punt de grens van één miljoen verkochte exemplaren te overschrijden. Dit maakte een woordvoerster van uitgeverij Podium woensdag bekend.

Opmerkelijk is dat meer dan driekwart van de oplage (778.326 exemplaren) in Nederland is verkocht. Volgens de uitgeverij zijn in Nederland nooit eerder zoveel exemplaren van een roman verkocht. "De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch had bijvoorbeeld meer buitenlandse verkopen nodig om de grens van één miljoen exemplaren te bereiken'', aldus de woordvoerster.
Diamanten
Komt een vrouw bij de dokter verscheen buiten Nederland in 27 landen. In verscheidene landen behaalde het boek de eerste plaats van de nationale bestsellerlijst. De filmeditie van de roman vliegt momenteel de winkels uit, wat volgens de woordvoerster behoorlijk heeft bijgedragen aan het bereiken van de mijlpaal.

Speciaal voor de gelegenheid laat de uitgeverij een 'diamanten' boek vervaardigen dat Reinout Oerlemans zaterdag aan Kluun zal overhandigen. Oerlemans is de regisseur van de boekverfilming die vanaf donderdag in de bioscopen draait.

Wachten op privacy instellingen...