Uitbreiding Beekse Bergen kost 50 miljoen - Omroep Brabant

Uitbreiding Beekse Bergen kost 50 miljoen

1 december 2009 om 15:55
nl
De geplande uitbreiding van safaripark De Beekse Bergen Hilvarenbeek gaat vijftig miljoen euro kosten. Moederbedrijf Libéma gaat voor dat geld 425 lodges bouwen waarin de bezoekers tussen de dieren kunnen logeren.
Geschreven door

Behalve deze houten vakantiehuisjes voor zes personen komen er een nieuw hoofdgebouw, receptie en restaurant. De uitbreiding van 42 hectare krijgt de naam SafariResort Beekse Bergen. Als alles volgens planning verloopt wordt het resort in het voorjaar 2011 geopend.


De lodges op palen en met een rieten dak komen in kleine groepjes bij elkaar te staan. Ze komen er Afrikaans uit te zien en worden ook in Afrikaanse sfeer ingericht. Tussen de verschillende onderdelen van SafariResort Beekse Bergen komen voetgangersbruggen en wandelpaden. Via een grote houten loopbrug kunnen de gasten de savanne waar Afrikaanse dieren leven veilig oversteken.


Gemeente Hilvarenbeek, gemeente Tilburg en de provincie hebben al aangegeven dat ze het project willen goedkeuren. Als alles klaar is, zijn er op het terrein 1,2 miljoen overnachtingen per jaar mogelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.