Barendse blijft korpschef politie Brabant-Noord

28 april 2010 om 16:29
nl
Interim-korpschef Miriam Barendse is deze week officieel benoemd tot korpschef van de politie Brabant-Noord. Het korps heeft dat donderdag bekendgemaakt.
Geschreven door

Sinds oktober was Barendse (45) tijdelijk korpschef. In januari maakte ze bekend dat ze interesse had om bij het korps te willen blijven en heeft ze officieel gesolliciteerd. Ze wordt de definitieve opvolger van Erik Akerboom die sinds een jaar Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding is.

Over de benoeming in Brabant-Noord was veel te doen omdat het zoveel tijd vergde voordat er een geschikte kandidaat was. De zoektocht duurde langer omdat voormalig minister Guusje ter Horst had bepaald dat de vacature bestemd was voor een vrouw of een allochtoon, bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag.
Opspraak
Barendse raakte in november nog in opspraak omdat ze door haar interim-salaris een van de best verdienende korpschefs was. Ze verdiende bijna net zoveel als de Amsterdamse hoofdcommissaris Welten, onthulde RTL destijds. Volgens de woordvoerder van het ministerie komt ze nu in vaste dienst en krijgt ze een salaris volgens algemene afspraken die gelden voor de politietop.

Tegelijk maakte Brabant-Noord donderdag bekend dat plaatsvervangend korpschef Wilbert Paulissen (47) vertrekt omdat hij is voorgedragen als hoofd van de dienst Nationale Recherche.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.