AH waarschuwt voor risico op ziekmakende bacterie in haringfilet

Vandaag om 20:17 • Aangepast vandaag om 21:21

Haringfilet van Albert Heijn bevat mogelijk de schadelijke bacterie Listeria monocytogenes, die voedselinfecties kan veroorzaken. De supermarktketen waarschuwt klanten daarom de haring niet te eten. Het gaat om haringfilet van het eigen merk met als houdbaarheidsdatum 20 december.

Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Hoewel de meeste mensen niet ziek worden van listeria, overlijden er volgens het Voedingscentrum wel ieder jaar enkele mensen in Nederland aan. Vooral voor ouderen en mensen met een verminderde weerstand kan de bacterie riskant zijn. Ook zwangeren moeten ervoor oppassen, omdat blootstelling kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte.

De producten waarin de bacterie mogelijk zit, zijn vermoedelijk tussen 3 en 8 december verkocht. Consumenten krijgen het advies de haring terug te brengen naar een AH-filiaal. Ze krijgen dan hun aankoopbedrag terug. Dat kan ook online worden geregeld.

Eerder problemen met haringproduct
Het is niet de eerste keer dit jaar dat de bacterie mogelijk in haring van AH zit. In augustus waarschuwde de keten er ook al voor, toen in een net iets ander haringproduct, met uitjes. Haringen van dezelfde leverancier waren destijds ook bij PLUS verkocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.