"Explosie coffeeshop Helmond was aanslag"

29 juli 2010 om 17:13
nl
Onbekenden hebben donderdagnacht een explosief naar binnen gegooid bij een coffeeshop in Helmond. De eigenaar spreekt van een aanslag, de politie wil alleen bevestigen dat er inderdaad 'iets' naar binnen is gegooid. In de coffeeshop vond een explosie plaats. Daarbij raakte niemand gewond.
Geschreven door

Volgens de advocaat van de eigenaar is er eerst een steen en daarna een bom naar binnen gegooid. De eigenaar lag samen met zijn vrouw te slapen op de eerste verdieping toen het gebeurde. De daders zouden op een motor zijn gevlucht.

De ruiten werden bij de explosie naar buiten geblazen. Tot aan de overkant van de straat lag glas. De coffeeshophouder weet niet wie de daders zijn, maar hij vermoedt dat jaloezie een rol heeft gespeeld.
Terreinwagen
Coffeeshop Carpe Diem ging kort geleden open als de tweede coffeeshop in Helmond. Toen de coffeeshop nog in aanbouw was, reed er al eens iemand opzettelijk met een terreinwagen naar binnen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de explosie van donderdagnacht en het voorval met de terreinwagen. Buurtbewoners worden gehoord.

Voorzitter Kees van Dijk van de wijkraad denkt dat de dader niet in de buurt gezocht moet worden. Volgens hem ervaart de buurt helemaal geen overlast van de coffeeshop. Hij vermoedt dat de oorzaak ‘in de persoonlijke sfeer’ gezocht moet worden.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.