Infocentrum over aanleg A4

16 augustus 2010 om 16:34
Wegwerkzaamheden A4
Wegwerkzaamheden A4
In Steenbergen wordt zaterdag 11 september een informatiecentrum geopend over de aanleg van de snelweg A4, ook wel bekend als de Zoomweg-Noord. Publiek kan daar terecht voor alle informatie over de aanleg van de weg.

Het centrum is te vinden aan de Zeelandweg-Oost, tussen Steenbergen en De Heen. De voorbereidende graafwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Over twee weken begint de bouw van het eerste viaduct bij Halsteren.

Er wordt in totaal vijftien kilometer snelweg aangelegd met onder meer een aquaduct in de rivier De Vliet ten westen van Steenbergen. Dat wordt het eerste aquaduct van Brabant. In 2013 moet de snelweg open gaan.

De snelweg A4 verbindt Amsterdam en Antwerpen. Er ontbreken nog diverse stukken weg, waaronder het 15 kilometer lange trace tussen Dinteloord en Halsteren. In 2007 ging er al een stuk snelweg open tussen Bergen op Zoom en Halsteren.

Momenteel zit een deel van de nieuwe weg weg nog in de inspraakprocedure maar bij de 'uiteindes' bij Dinteloord en Halsteren mag al gewerkt worden. De nieuwe weg moet een alternatief worden voor de drukke A16.

Wachten op privacy instellingen...