Statenlid: 'Provincie nalatig bij toezicht Timco'

2 september 2010 om 15:39
Het provinciebestuur is tekortgeschoten bij zijn toezicht op Timco Plastics in Valkenswaard. Het SP-Statenlid Ron van Zeeland suggereert dit in vragen aan Gedeputeerde Staten.
Geschreven door

Timco werd met twee andere bedrijven op 21 juli verwoest door een brand op industrieterrein De Vest. Statenlid Van Zeeland wil weten hoe het kan dat de provincie waarschuwingen voor de brandveiligheid van het bedrijf in de wind heeft geslagen. Zo draaide het plasticverwerkend bedrijf, terwijl de sprinklerinstallatie was afgekeurd.

Ook zou de gemeente hebben verklaard dat Timco in strijd met de bouwverordening heeft gehandeld en dat plastic niet hoger dan drie meter mag worden opgesteld. Van Zeeland vraagt zich af of de provincie ooit heeft overwogen Timco sancties op te leggen.

Het bureau Oranjewoud is inmiddels op verzoek van de gemeente aan het onderzoeken hoe er om is gegaan met de vergunningen aan bedrijven op De Vest. "Eenzelfde kritische houding" past ook de provincie, stelt Van Zeeland. Hij zou het verder een goede zaak vinden wanneer ook de situatie bij andere recylingbedrijven in Brabant onder de loep wordt genomen. De laatste jaren zijn bij meer bedrijven in deze sector branden uitgebroken. Van Zeeland vindt dat er in vergunningen meer aandacht moet komen voor preventieve maatregelen.

Wachten op privacy instellingen...