Voetganger doodgereden op A59

11 september 2010 om 10:24
Bij een ongeluk op de snelweg A59 bij Terheijden is zaterdagnacht een voetganger doodgereden. Het gaat om een 52-jarige man uit Terheijden. Waarom de man op de snelweg liep, is niet duidelijk geworden.
Geschreven door

Zijn familie houdt er rekening mee dat de man de snelweg over wilde steken om eerder thuis te zijn. Hij was op bezoek geweest bij bekenden in de buurt.
Vier
Het is de vierde dode in korte tijd op een snelweg in West-Brabant. Vorige maand waren er twee ongelukken op de A17 bij Zevenbergen en Standdaarbuiten. Een man met pech werd toen geschept en enkele weken later verongelukten twee broers die aan het vechten waren. De politie benadrukt dat het ongeluk bij Terheijden niets te maken heeft met meldingen van weggebruikers die zaterdagnacht bij Zonzeel en de afslag Kaatsheuvel / Waalwijk motorrijders met pech hadden gezien.
A59
Het slachtoffer van zaterdagnacht werd rond tien over vijf aangereden door een 52-jarige automobilist uit Tilburg die in de richting van Waalwijk reed. De politie denkt dat er nog een tweede automobilist was die iets gemerkt heeft, maar die is doorgereden. Na de klap werden de hulpdiensten gewaarschuwd en die zetten de snelweg af. De ooggetuige werd opgevangen.
Afsluiting
Door het ongeluk kwamen zeker twintig auto's en vrachtwagens vast te staan. Rijkswaterstaat hielp ze een voor een met draaien en begeleidde ze terug richting de A16, naar knooppunt Zonzeel. Daar werd het verkeer tijdelijk over één baan geleid om ongelukken te voorkomen. Zondagochtend rond halftien was de snelweg weer open.
Wachten op privacy instellingen...