Vlemmix haalt achtbaanrecord niet

11 september 2010 om 07:36
Johan Vlemmix uit Eindhoven is er niet in geslaagd om 24 uur in een achtbaan te zitten. Negen andere haalde de uitdaging wel. Zij haalden in totaal 5645 euro binnen voor het goede doel stichting Doe een Wens.

De negen personen hebben zaterdag en zondag vrijwillig 24 uur achter elkaar in de houten achtbaan Troy in het Sevenumse attractiepark Toverland doorgebracht. De negen deelnemers zijn allemaal lid van diverse internationale achtbaanclubs.
Uitdaging
Dat maakte Toverland zondag na afloop van de Troy 24-hour Coaster Challenge bekend. Zaterdagmiddag om 12.00 uur begonnen dertien deelnemers aan de uitdaging. Vier van hen moesten de Challenge staken wegens misselijkheid, braken en moeheid.

De overige negen hielden het vol, met oordopjes, drie truien over elkaar en kussentjes tegen hun dijen. Aan het eind van de rit, zondagmiddag om 12.00 uur, hadden de negen in 353 ronden ruim 367 kilometer afgelegd.
Enthousiast
Vlemmix begon enthousiast aan de start samen met Peter Nuninga en tien andere deelnemers.Vlemmix moest opgeven na acht uur en vijf minuten. Hij had toen 131 rondjes in de achtbaan Troy gereden. Dat is een houten baan met een hoge vrije val, waarbij een snelheid van negentig kilometer per uur wordt gehaald.

"Troy was mij net een maatje te groot", verklaarde Vlemmix. Hij kon zijn eten tijdens een pauze niet meer binnenhouden en moest over- en opgeven.

Wachten op privacy instellingen...