Vrouw en drie kinderen dood bij ongeluk op A59

1 oktober 2010 om 01:43
Bij een ongeluk tussen twee vrachtwagens en een personenauto op de snelweg A59 bij de afslag Waalwijk zijn vrijdagmorgen een vrouw en drie kinderen om het leven gekomen. Alle dodelijke slachtoffers zaten in de auto.
Geschreven door

Het gaat om kinderen uit verschillende gezinnen. Een kind is met ernstige verwondingen met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht en heeft het volgens de politie overleefd. De identiteit van de vrouw en de kinderen is nog niet bekend.
TV-opnames
De drie omgekomen kinderen zijn lid van dansschool Lucia Marthas uit Amsterdam. Ze waren onderweg naar de Efteling voor opnames van het nieuwe RTL8-kinderprogramma 'De Schatkamer'. De opnames zijn inmiddels opgeschort.

Zestien van de leerlingen van de dansacademie waren op weg naar De Efteling voor de tv-opnames. Dansschool Lucia Marthas gaat een week dicht om te rouwen en afscheid te nemen.

'De Schatkamer' is onderdeel van het nieuwe RTL Telekids, dat maandag voor het eerst te zien zou zijn. RTL liet vrijdagavond weten dat Telekids uit respect voor de nabestaanden een week is uitgesteld.

In 'De Schatkamer' doen kinderen vanuit een televisiestudio in de Efteling in verschillende teams mee aan een quiz met activiteiten in het park. Uit respect voor de nabestaanden doet het park geen mededelingen over de rol van de verongelukte kinderen in het programma.
Grote ravage
Het ongeluk gebeurde om tien uur. Een vrachtwagen moest plotseling remmen voor een file bij de afslag Waalwijk. Twee vrachtwagens daarachter konden op tijd hun snelheid aanpassen. Daarachter reed de auto. Die werd door een volgende vrachtwagen onder de vrachtwagen ervoor geduwd.

De chauffeur van de achterste vrachtwagen is aangehouden in het ziekenhuis. Het gaat om een 29-jarige man uit Rossum in Gelderland. Waarvan hij precies verdacht wordt, is onduidelijk.
Geschokt
De aangehouden chauffeur is volgens zijn werkgever uit Hedel heel ervaren. Het transportbedrijf is diep geschokt door het ongeval. Directeur R. A. van Geffen van Transportbedrijf A. G. van Geffen uit Hedel: "Het gaat inderdaad om een chauffeur die bij ons in dienst is. Het is een hele ervaren chauffeur. Het ongeluk komt als een diepe schok voor ons bedrijf. We zijn ontdaan en leven mee met de nabestaanden. Je hoopt dat zoiets nooit gebeurt. Het is verschrikkelijk."

Volgens Van Geffen vallen de verwondingen van de chauffeur mee, "maar psychisch is het een diepe schok voor hem. We hebben hem gesproken. Hij is nu in het ziekenhuis en moet daar blijven. We weten niet hoe het precies gebeurd is. Dat moet de politie maar onderzoeken. Verder willen we hier niets over zeggen."
Reparaties
Vrijdagmiddag om halfvijf is de A59 vanaf Hooipolder weer open gegaan. Na de spits worden er nog wel enkele reparaties aan het asfalt verricht.
Foto: Erik Haverhals, Reality Photo.
Foto: Raoul Cartens.
Foto: Raoul Cartens.
Afgebroken aanhanger. Foto: Raoul Cartens.
Helikopter met het zwaargewonde kind. Foto: Raoul Cartens.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...