Brabantse restaurants houden hun ster
Nederland telt nog steeds twee restaurants met drie sterren, Oud Sluis in Sluis en De Librije in Zwolle.
Brabantse restaurants met sterren:
2 sterren:
Boreas in Heeze
1 ster:
Wolfslaar in Breda
Karpendonkse Hoeve in Eindhoven
Avant-Garde Van Groeninge in Eindhoven
Chalet Royal in Den Bosch
De Heer Kocken in Vught
De Molen in Kaatsheuvel
De Lindehof in Nuenen
Cordial in Oss
Wollerich in Sint-Oedenrode
De Treeswijkhoeve in Waalre
Mijn Keuken in Wouw
De Zwaan in Etten-Leur
Vermeldingen
Op de lijst met bijzondere vermeldingen, de zogenaamde 'Bib-Gourmand' lijst, staan zeven Brabantse nieuwkomers. De restaurants krijgen de vermelding omdat ze verzorgde maaltijden aanbieden voor een schappelijke prijs. Restaurants met een bijzondere vermelding zijn onder andere Hofstede De Blaak in Tilburg, Carpe Diem in Cuijk en Bistro 't Lelijke Eendje in Etten-Leur. Drie Brabantse restaurants raakten hun bijzondere vermelding kwijt: Sistermans in Roosendaal, Vroenhout in Roosendaal en 't Spuihuis in Bergen op Zoom.
Criteria
De toekenning van de sterren berust op vijf criteria: de kwaliteit van de producten, de beheersing van kooktechnieken en smaken, hoe de persoonlijkheid van de chef in zijn gerechten doorklinkt, de prijs-kwaliteitverhouding en de constantheid van de prestaties door de tijd heen en over de hele kaart.