Video

Mitrailleurschoten gelost op huis Eindhoven

28 november 2010 om 23:04
nl
Een hoekhuis op de hoek Boutenslaan en Gestelsestraat in Eindhoven is zondagavond onder vuur genomen met een mitrailleur. Niemand raakte daarbij gewond. Rond half tien zondagavond werd het vuur geopend.
Geschreven door

Terwijl agenten met zaklampen op zoek zijn naar hulzen en bouwhekken met zwart plastic neerzetten, zit de schrik er in de buurt goed in. Een ooggetuige die op dat moment in restaurant Gusto aan de Gestelsestraat was, voorheen herberg Kiekerjan, heeft de schietpartij zien gebeuren. "We hoorden geklapper en dachten eerst aan een duizendklapper die vroeg werd afgestoken", reageert ze geschrokken. "Toen we buiten keken zagen we een man in een gehurkte schiethouding met een mitrailleur die vuurde op het huis en de auto die daarvoor stond."
Bivakmuts
"De man was in het zwart gekleed en had een bivakmuts op", vervolgt ze, "Hij vuurde in totaal drie of vier salvo's af. Daarbij stond nog een ander persoon. Na de schoten gingen ze allebei een andere kant op. De ene liep de Sint Claralaan in, de ander vluchtte de Gestelsestraat in," aldus de vrouw in restaurant Gusto. De eigenaar van het restaurant valt haar bij. "Ik dacht meteen aan een afrekening. Ik dacht bij mezelf als ik naar buiten ga, ben ik niet veilig."

Volgens een woordvoerster van de politie is er mogelijk geschoten met een automatisch wapen. Of dat een machinegeweer is geweest, zoals ooggetuigen zouden hebben gemeld, kon zij niet bevestigen. Van de schutter of schutters ontbreekt elk spoor.
Achtervolging
Buurtbewoner Marco Swart hoorde ook de salvo's van buiten komen. "Het was een staccato geluid, korte tonen, vlak achter elkaar. Anders dan vuurwerk. Toen we naar buiten keken zagen we een paar mensen bij een bushalte staan die bij een auto instapten. Kort daarop kwam een politie-auto die de achtervolging inzette."

Toen de eerste opwinding voorbij was, voegden hij en zijn vrouw zich bij de mensen in de buurt. "Langzaam kwamen er mensen op straat. We zijn toen naar het hoekhuis gelopen en we zagen dat er op de voordeur van het huis geschoten was. De sponning lag er helemaal uit. Ook de voorruit was zwaar beschadigd. De ruit had door de schoten een schittering, maar was niet gebroken, omdat er kogelwerend glas in zit," aldus Swart.

Tijdens de schoten waren mensen thuis, maar niemand is gewond geraakt. Ook huizen naast het hoekhuis en enkele auto's werden geraakt door kogels. De politie heeft de straat afgezet en onderzoekt de zaak. In totaal kwamen tien politie-auto's op de schietpartij af. Er is nog niemand opgepakt.
Maandag gaat het huis verscholen achter geblindeerde hekken (Foto: René van Hoof)
De politie heeft de plek van de schietpartij afgeschermd met hekken en linten. (Foto: Jacqueline Hermans)
Agenten verzamelen zich bij het hoekhuis aan de Boutenslaan. (Foto: Jacqueline Hermans)App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.