'Japanners nemen MSD Organon over'

17 december 2010 om 15:49
msdacties_ANP720
msdacties_ANP720
Het Japanse bedrijf Takeda wil een deel van MSD Organon in Oss overnemen. Dat melden betrouwbare bronnen rond het bedrijf aan Omroep Brabant. Takeda wil 200 tot 300 wetenschappers en het laboratorium overnemen. MSD wil het bericht ontkennen noch bevestigen.
Geschreven door

Takeda is gespecialiseerd in gezondheid en medicijnen voor vrouwen. Dat heeft veel overeenkomsten met MSD Organon. MSD Organon maakte vrijdag bekend dat ze nog zes weken langer de tijd nodig heeft om een oplossing te vinden voor de 2175 banen die daar verdwijnen. Als de deal met Takeda doorgaat zijn dat er nog steeds 1900.
Toekomst
Het besluit over de toekomst van MSD Organon in Oss wordt pas volgend jaar genomen. Dat maakte het geneesmiddelenbedrijf vrijdagochtend bekend. Begin juli werd bekend dat het Amerikaanse moederbedrijf Merck de afdeling onderzoek en ontwikkeling in Oss en Schaijk wil sluiten, waardoor zo'n 1000 onderzoekers en 1175 medewerkers op ondersteunende functies en in de productie hun baan verliezen.

Onder druk van de ondernemingsraad, de vakbonden en de raad van commissarissen ging MSD in september akkoord met een onderzoek naar alternatieven voor de sluiting. Dit onderzoek gebeurde achter gesloten deuren, maar beloofd werd dat er voor het einde van dit jaar duidelijkheid zou komen. Nu blijkt dat er meer tijd nodig is om alternatieven te vinden voor het massa-ontslag bij MSD/Organon.

Vrijdagmorgen is het personeel, dat in grote onzekerheid zit, geïnformeerd over het uitstel. Het bedrijf verwacht dat er in februari wél meer duidelijk komt over het lot van de 2175 medewerkers in Oss en Schaijk.
Lees ook:
Blog over het massa-ontslag bij MSD
Per dag lopen in hun eigen tijd vijf werknemers van MSD rond de middag naar het gemeentehuis, waar ze als protest tegen het massaontslag een foto van zichzelf achterlaten.
Oud-minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken (tweede van rechts) tijdens een werkbezoek aan MSD.
Medewerkers van MSD en inwoners van Oss bij een protestmanifestatie in Oss.


Wachten op privacy instellingen...