Burgemeester Jacobs: 'Geschrokken van doodsbedreiging'

29 december 2010 om 23:55
Burgemeester Fons Jacobs van Helmond heeft zich voor het eerst uitgelaten over de doodsbedreigingen aan zijn adres, waardoor hij moest onderduiken. In gesprek met Omroep Brabant liet hij weten dat de bedreigingen hem niet koud hebben gelaten.
Geschreven door

Jacobs liet zich woensdagavond in Helmond weer in het openbaar zien bij de oudejaarsconference van Bert Kuijpers. "Het is heel even wennen om weer in het openbaar te zijn", aldus de burgemeester. "Ik verlang er weer naar om onder de Helmonders te zijn. Iedereen leeft met me mee en dat doet me echt goed."

In de theatervoorstelling maakt Kuijpers ook grappen over Jacobs, die de geplaagde burgemeester wel kon waarderen. Ook is hij blij met het lied dat over hem geschreven is.
Bedreigingen
De burgemeester van Helmond was sinds begin december met zijn vrouw ondergedoken na de doodsbedreiging. Jacobs kan nu zonder beveiliging over straat, maar zijn huis wordt nog wel door de politie bewaakt.

De bedreigingen aan het adres van Jacobs zouden afkomstig zijn uit het criminele circuit. Een 38-jarige man uit Eindhoven heeft elf dagen vastgezeten voor de bedreigingen, maar is inmiddels weer vrij. Volgens de politie hadden de bedreigingen te maken met coffeeshop Carpe Diem. Jacobs verleende daar een vergunning aan.

Jacobs ging onlangs weer aan het werk, maar loco-burgemeester Frans Stienen neemt nog veel van zijn taken waar.Wachten op privacy instellingen...