Burgemeester Eindhoven: agressie door New Kids

27 januari 2011 om 16:50
nl
De politie in Eindhoven constateert de laatste weken een forse toename en verharding van het geweld tegen de politie. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven heeft dat donderdag gekoppeld aan de bioscoophit 'New Kids Turbo' over een groep Brabantse jongeren.
Geschreven door

Van Gijzel durft niet met zekerheid te zeggen of de film New Kids Turbo een uitdrukking is van ruwere omgangsvormen of dat de verharding juist het gevolg is van wat er in de bioscoop is te zien. "Maar de politie vertelt mij dat bij het uitgaan van de bioscoop geen fiets meer veilig is. Er ontstaat een vorm van agressie."

In een toelichting vertelde de burgemeester dat agenten worden aangesproken met bekende soundbytes uit de film. "Het lijkt allemaal heel leuk in de film, maar het vertaalt zich ook in het onderwijs. Leraren worden ook zo benaderd.'' Van Gijzel plaatste zijn opmerkingen donderdag tijdens regulier overleg met alle burgemeesters uit de regio en politie en justitie. De burgemeester, hoofdofficier van justitie en de korpschef ondertekenden daar een protocol over strenge straffen voor geweld tegen overheidsfunctionarissen.

Vervolging noemde Van Gijzel niet dé oplossing voor het ruigere geweld tegen de politie. Wat er wel moet gebeuren, weet hij ook niet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.