'Ralf lijdt hier heel erg onder'

28 januari 2011 om 10:19
ralfmackenbach_anp_720
ralfmackenbach_anp_720
Ralf Mackenbach en zijn buurman Jan van den Langenberg kibbelen over wie het lied 'Click-Clack' heeft geschreven. De zanger uit Best zegt dat hij de schrijver is van het lied, en dat de buurman hem alleen heeft geholpen. Dat is ook opgenomen bij de officiële instanties, aldus Jan Dirk Vis van het management van Mackenbach. Van den Langenberg stelt dat het liedje van zijn hand komt, en dat hij het juist op verzoek van Ralf heeft geschreven.
Geschreven door

Er zo is er een rel geboren rond het liedje 'Click-Clack' waarmee Ralf Mackenbach het Junior Eurovisie Songfestival won Een van de eisen is dat de kinderen hun liedje zelf schrijven en dat is volgens Van den Langenberg niet gebeurd. De buurman zegt dat hij het liedje op verzoek voor Ralf heeft geschreven, zoals hij wel vaker liedjes voor de familie Mackenbach schreef.

Toen de jonge zanger succes kreeg met liedje en de familie maar bleef volhouden dat zoonlief het nummer zelf had geschreven, begon er iets te knagen bij Van den Langenberg en zijn vrouw. Ze zoeken nu de publiciteit omdat ze zich genegeerd voelen. Ze willen erkenning voor het werk. Volgens de buren is het ze niet te doen om het geld, maar puur om die erkenning. "Dat ze naar de buitenwereld volhouden dat Ralf het liedje zelf heeft geschreven, dat kan ik begrijpen, dat is ook prima. Maar naar de mensen die het gemaakt hebben, dat vind ik te ver gaan. Wij hebben dat liedje geschreven, of hij dat nou wil of niet, dat weten ze", zegt de vrouw van Van den Langenberg.
Management
"Dat kan wel zijn", reageert manager Vis, "maar Van den Langenberg heeft het liedje niet geschreven." Volgens Vis raakte Ralf geïnspireerd tijdens zijn tapdansles op de dansschool van Lucia Marthas in Amsterdam. Samen met haar heeft hij toen het liedje bedacht waarna hij zelf de tekst en melodie heeft uitgewerkt. Buurman Van den Langenberg zou in een later stadium geholpen hebben en dus zeker niet de bedenker van het liedje zijn. Volgens Vis lopen de emoties inmiddels hoog op. "Die man is al anderhalf jaar bezig deze familie te terroriseren door steeds naar de pers te gaan. Ralf lijdt hier erg onder."
Ralf
Ralf zelf wilde slechts kort reageren. Ook hij gaf aan te balen van alle ophef. "Ik heb hier echt geen zin in ik wil nu gewoon een zo leuk mogelijke tijd hebben." Hij doelde daarmee op zijn deelname aan het televisieprogramma 'Sterren dansen op het ijs'.

Wachten op privacy instellingen...