Kleisterlee wordt topman bij Vodafone

2 februari 2011 om 11:02
Gerard Kleisterlee, vertrekkend topman van elektronicaconcern Philips, wordt voorzitter van het telecombedrijf Vodafone. Dat is woensdag officieel bekendgemaakt.
Geschreven door

De voorzitter van het bedrijf zit in het bestuur. Zijn rol is te vergelijken met een voorzitter van de raad van commissarissen, met meer verantwoordelijkheden.

Kleisterlee volgt per 1 april John Bond op. Die omschrijft de Nederlander als een 'hoogst succesvolle businessman'. De Philips-bestuurder zit onder meer in het bestuur van computerfabrikant Dell en is niet-uitvoerend bestuurder bij Shell. Sinds 2006 is hij lid van de raad van commissarissen van De Nederlandsche Bank.
Loopbaan
Gerard Kleisterlee werd 28 september 1946 geboren in Ludwigsburg in Duitsland en groeide op in Nijmegen. Zijn vader was een van de eerste werknemers van Philips in Nijmegen en was daar afdelingschef. Gerard Kleisterlee studeerde elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven. In 1974 trad hij in dienst van Philips, bij het onderdeel Medical Systems.

Vanaf de jaren '80 vervulde hij diverse managementfuncties voor Philips, onder meer voor de productgroep Professional Audio Systems, Philips Components, Philips China en Philips Taiwan. In 1999 werd hij voorzitter van Philips Components. Een jaar later, in april 2000, kwam hij in de Raad van Bestuur van Philips.

Na het vertrek van Cor Boonstra in 2001 werd Gerard Kleisterlee voorzitter van de Raad van Bestuur


Wachten op privacy instellingen...