Vader mishandelde jongen Uden gaat dader hard aanpakken

18 februari 2011 om 15:04
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Vader mishandelde jongen Uden gaat dader hard aanpakken
De vader van Ruben Wijnen uit Uden gaat er alles aan doen om de jongen die zijn zoon met een glas in het gezicht heeft gestoken een zo hoog mogelijke straf te bezorgen. Ook gaat hij een schadevergoeding eisen.
Geschreven door

Ruben probeerde afgelopen weekend een ruzie in een café te sussen en werd daarop met een kapot bierglas in zijn gezicht gestoken. Ruben verloor daardoor bijna een oor. De dader meldde zich later bij de politie gemeld, maar werd na 24 uur weer vrijgelaten in afwachting van het proces. Uit protest daartegen heeft Ruben een website gemaakt: verdachtebedankt.nl. Daarop zijn al 2500 steunbetuigingen binnengekomen.

Ook neemt de vader een bekende advocaat in de arm om Ruben bij te staan in de strafzaak. Hij wil er zeker van zijn dat de dader de hoogst mogelijke straf krijgt.Volgens hem is op uitgelekte bewakingsbeelden van het café duidelijk te zien dat de dader al een minuut met het kapotte glas in zijn hand staat voor hij zijn zoon steekt. Daarom is er volgens hem sprake van poging tot doodslag. De linkerkant van het gezicht van de jongen is onherstelbaar beschadigd en hij zal plastische chirurgie nodig hebben.

De politie begrijpt dat Ruben en zijn vader kwaad zijn over wat er is gebeurd, zeker omdat het om zinloos geweld lijkt te gaan. Toch kan de website ook een averechts effect hebben. 'De kans bestaat dat een advocaat vindt dat iemand door alle media-aandacht al bij voorbaat is veroordeeld, en dit als argument aandraagt in een rechtszaak", aldus een politiewoordvoerder. Dat de verdachte binnen 24 uur weer op vrije voeten was, is niet uitzonderlijk. "Justitie heeft deze beslissing genomen, en alles is volgens de regels verlopen."

Wachten op privacy instellingen...