Zoektocht fotograaf Joep Lennarts gaat door

28 februari 2011 om 12:01
De zoektocht naar fotograaf Joep Lennarts (53) uit Den Bosch is nog steeds bezig. De politie heeft zondag gezocht in de Maas bij Hedel, maar niets gevonden.

Lennarts is sinds vrijdag 25 februari vermist. Hij is tussen vier en acht uur die ochtend thuis vertrokken en is daarna niet meer gezien. Rond halfnegen 's ochtends hebben voorbijgangers zijn auto zien staan op het fietspad bij de Hedelse brug bij Café Treurenburg. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Lennarts is vertrokken zonder geld, contactlenzen, paspoort en medicijnen. Hij heeft ook nergens een bericht achtergelaten dat hij weg zou gaan. Donderdag werkte Lennarts nog in Den Bosch. Daarna heeft hij thuis gegeten en is hij 's nachts ook nog gezien.
Onderzoek
Vrijdag is de politie een onderzoek in de omgeving van de Hedelse brug begonnen. Zondagmiddag heeft de politie met speciale apparatuur een deel van de Maas ter hoogte van de Hedelse brug onderzocht, maar niets gevonden. Maandag gaat een team verder met zoeken. In de buurt van sluis Crevecoeur gaat een team dreggen. De politie had zondag daar iets op de sonar gezien.
Joep Lennarts
Joep Lennarts werkte jaren als fotograaf voor de stadsredactie Den Bosch van het Brabants Dagblad. Hij richt zich als fotograaf voornamelijk op kunst. Hij werkte van 1986 tot 1996 als één van de vaste freelancers voor De Volkskrant. Verder won hij als fotojournalist verschillende categorieprijzen bij De Zilveren Camera en de International Newspaper Design Award, vooral met documentaire series. Sinds 2006 is Lennarts bestuurslid van de Nederlandse vereniging van fotojournalisten.
Wachten op privacy instellingen...