Zeker 100 miljoen euro verlies televisietak Philips

27 maart 2011 om 11:11
De televisietak van Philips zal over het eerste kwartaal van dit jaar een verlies lijden van 100 tot 120 miljoen euro. Het elektronicaconcern verwacht dit, omdat het veel last heeft van de sterke prijsconcurrentie op de televisiemarkt.
Geschreven door

Ook moest het van origine Eindhovense bedrijf maatregelen nemen om achterstallige voorraden weg te werken. In januari zei vertrekkend topman Gerard Kleisterlee nog dat de activiteiten dit jaar wel winstgevend zouden zijn.

In het laatste kwartaal van vorig jaar ging de verkoop van televisies van Philips met 179 miljoen omlaag tot 906 miljoen euro. Dit was ook een gevolg van afkalvende verkopen in Azië.
Tegenwind
Het bedrijf waarschuwde toen wel voor "enige tegenwind'' bij de televisietak in het begin van 2011. Volgens Philips blijft herstel van de winstgevendheid van de televisietak een prioriteit voor het concern. Het bedrijf komt op 18 april met cijfers over de eerste drie maanden van dit jaar.
Blok aan been
Als er gekeken wordt naar de behaalde winst in het verleden, is het voorspelde verlies niet helemaal onverwacht. De televisietak lijkt namelijk al sinds 2007 een blok aan het been van Philips te zijn. In heel 2010 is de televisieproductie niet winstgevend geweest, net als de periode daarvoor. Alleen in vierde kwartaal in 2009 en het vierde kwartaal van 2007 maakte de tv-tak winst.


Wachten op privacy instellingen...