Burgemeester doet aangifte na lekken informatie RBC Roosendaal

31 maart 2011 om 19:41
nl
Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal gaat aangifte doen omdat er informatie gelekt is over het RBC dossier. De Roosendaalse lijst drong aan tot de aangifte omdat er geheime informatie over de voetbalclub is gelekt.
Geschreven door

Op 24 maart zijn de fractievoorzitters door wethouder Toine Theunis onder geheimhouding gebriefd over de penibele financiële situatie bij RBC-Roosendaal. Hoogstwaarschijnlijk heeft een van hen daarna contact gehad met dagblad BNdeStem om uit de school te klappen, aldus de Roosendaalse lijst.
Verwerpelijk
"De Roosendaalse lijst vindt dit gedrag hoogst verwerpelijk. Op het moment dat er afspraken worden gemaakt om informatie, in het belang van RBC, geheim te houden dan moet dat ook gebeuren. Het is chique van de wethouder dat hij zo'n gebaar maakt. Het is dan ook betreurenswaardig dat er vervolgens zo met dit vertrouwen wordt omgesprongen", aldus de Roosendaalse lijst in een persbericht.
Waarheidsvinding
Burgemeester Niederer doet maandag aangifte bij de Hoofdofficier van Justitie in Breda. "In het kader van waarheidsvinding vind ik het van belang dat objectief onderzoek wordt gedaan, waarbij alle mogelijkheden waarlangs deze informatie naar buiten is gekomen in ogenschouw dient te worden genomen. Ik kan en wil daarom nu naar geen enkele persoon wijzen."
Tekort
RBC Roosendaal kampt met een tekort van 400.000 euro.



App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.