Forse beloning gouden tip zaak Ali Ekinci

11 april 2011 om 16:44
Er is een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip over de moord op Eindhovenaar Ali Ekinci. De man van 28 werd vorig jaar november vlakbij zijn huis doodgeschoten.
Geschreven door

De beloning werd maandagavond bekend gemaakt in Bureau Brabant, het programma van justitie, politie en Omroep Brabant TV. De aandacht heeft vooralsnog tot niet een tip geleid. Opsporing Verzocht, van de AVRO, staat er dinsdagavond bij stil.

Getuigen zagen na de schietpartij twee mannen vluchten. De schietpartij werd destijds door burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven genoemd in een reeks geweldsincidenten veroorzaakt door rivaliserende drugsbendes.

De politie maakte maandagavond ook bekend dat het slachtoffer handelde in softdrugs en tot enkele maanden voor zijn dood werkte in een coffeeshop in Eindhoven. Hij woonde nog maar kort met zijn vrouw en kind aan de Venuslaan in Eindhoven.

Onlangs werd ook al een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in een andere liquidatiezaak. Hierbij ging het om het doodschieten, vorig jaar januari van Quincy Marcune. Dit gebeurde op de Oude Engelenseweg in diens woonplaats Den Bosch. Deze zaak leidde tot zeven tips. Behalve Bureau Brabant en het AVRO-programma Opsporing Verzocht hebben ook media in Curacao aandacht besteed aan deze zaak. Kranten hebben er bij stil gestaan en tijdens een tv-uitzending van een honkbalwedstrijd werd hieraan ook gerefereerd.Wachten op privacy instellingen...