Schaliegasvrij Haaren protesteert in Brussel

25 april 2011 om 17:23
nl
Stichting Schaliegasvrij Haaren heeft een petitie tegen de winning van schaliegas aangeboden aan de Europese Commissie.
Geschreven door

Actievoerders uit zeven landen riepen op tot opschorting van alle boringen naar schaliegas zolang niet duidelijk is wat de gevolgen voor het milieu zijn. Ook zetten vier Europarlementariërs hun handtekening onder de petitie.
Twee locaties
Het Britse bedrijf Cuadrilla wil in Brabant het schaliegas, een aardgas, gaan winnen. Door nieuwe technieken is het sinds kort mogelijk het uit de grond te halen. Het gas zit opgesloten in het gesteente. Onder hoge druk worden scheurtjes en het gas eruit gehaald. Daarbij worden ook chemicaliën gebruikt. Het bedrijf heeft twee locaties voor proefboringen op het oog in Brabant. De bouwvergunning in Boxtel is al binnen. De aanvraag in Haaren loopt nog.
Water
Brabant Water blijft zich verzetten tegen proefboringen naar schaliegas, als er niet meer duidelijkheid komt. De directeur wil vooral weten wat de gevolgen voor het drinkwater zijn.
Openheid
Actievoerders en parlementsleden riepen in hun petitie ook op tot openheid, omdat niet exact bekend is welke chemicaliën worden gebruikt bij de winning van schaliegas.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.