Doos vergiftigde bonbons bezorgd bij arts Ziekenhuis Bernhoven - Omroep Brabant

Doos vergiftigde bonbons bezorgd bij arts Ziekenhuis Bernhoven

26 april 2011 om 15:39
nl
Bij een specialist van Ziekenhuis Bernhoven in Uden is begin deze maand een doos met vergiftigde bonbons bezorgd. De doos werd bij de man thuis in Uden bezorgd. Hij heeft aangifte gedaan van een poging tot zware mishandeling.
Geschreven door

De politie gaat er vanuit dat er rattengif in de bonbons zat. Het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk gaat dit onderzoeken. Zowel de ontvanger als de politie weet niet wie de afzender is. Volgens de woordvoerder van het ziekenhuis in Uden heeft de zaak niets met het werk van de specialist te maken.
Vreemd gevoel
Tegenover het Brabants Dagblad vertelde de specialist, die anoniem wil blijven, over de zaak. "De folie was eraf en het zaakje zag er een beetje smoezelig uit", aldus de arts. "Ik had er direct een vreemd gevoel bij. De naam van de afzender zei me niks. Ik heb de doos weggezet en heb twee dagen later in het systeem van het ziekenhuis naar de naam van de afzender gezocht. Ik heb nooit een patiënt met die naam gehad en besloot de doos weg te gooien."

Een ander gezinslid zou een bonbon hebben geproefd. "Maar gelukkig niet doorgeslikt", voegt de arts daaraan toe. "Er zaten allemaal oranje-rode bolletjes in."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.