Koninginnedag Eindhoven: '120.000 bezoekers' - Omroep Brabant
Video

Koninginnedag Eindhoven: '120.000 bezoekers'

29 april 2011 om 17:19
nl
Er zijn zaterdag ongeveer 120.000 bezoekers op de Koninginnedag in Eindhoven afgekomen, zo schat de organisatie van het evenement. Dat is ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar. Eindhoven stond zaterdag bomvol. De gemeente en de politie van de stad riepen mensen daarom zelfs op niet meer naar Eindhoven te komen.
Geschreven door

De politie laat weten dat Koninginnedag goed is verlopen in Eindhoven. Er zijn geen grote ongeregeldheden geweest. Het glas- en blikverbod leek te werken, want hulpdiensten hebben aanzienlijk minder verwondingen geteld.

De organisatie sprak over een gezellige dag. Wel waarschuwde diezelfde organisatie voor zakkenrollers, die hun slag probeerden te slaan. "Verder verliep het probleemloos", aldus een woordvoerder. "Dit was een reclame voor de stad Eindhoven."
Station
Bezoekers die via het station Eindhoven wilden verlaten, werden in groepen van 2000 mensen tegelijk toegelaten tot de perrons. Door middel van sluizen werd het aantal gecontroleerd. "Voorgaande jaren moesten we soms deuren sluiten. Dat wilden we niet meer. Dit was een prima alternatief en met wat aanpassingen hier en daar zullen we ermee verder gaan", besloot een van de organisatoren.
Door de provincie
Verslaggever Marieke Boerefijn trok zaterdag door de provincie om Koninginnedag te beleven, of zoals ze in Willemstad vieren: Koningsdag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.