1500 ernstig verwaarloosde knaagdieren opgevangen

30 april 2011 om 14:27
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Op zoek naar een nieuw thuis
Papegaaienpark Veldhoven is op zoek naar een veilig onderkomen voor ongeveer 1500 hamsters en andere knaagdieren. De beestjes kwamen in het Papegaaienpark terecht nadat ze verwaarloosd waren door een dierenhandelaar in Sint-Anthonis.
Geschreven door

In eerste instantie ging het om een kleine zesduizend diertjes. Het grootste deel daarvan ging dood of moest worden afgemaakt, omdat ze al te verzwakt waren. "Dat waren zieke of agressieve dieren," aldus een woordvoerder van het papegaaienpark.
Reddingsactie opgezet
Knaagdierliefhebbers hebben een actie opgezet om zo veel mogelijk diertjes te redden. Knaagdieropvang Het Knagertje in Den Haag heeft bijvoorbeeld plek voor veertig hamsters of andere kleine beestjes. Stichting Dieren Onderdak Amsterdam is zondag dertig à veertig dieren gaan ophalen in Veldhoven.
Grote aantallen ophalen
Het is niet de bedoeling dat de knaagdieren afzonderlijk worden opgehaald door kinderen die een huisdiertje willen. De woordvoerder van het Papegaaienpark hoopt vooral op dierenopvangcentra, die grote aantallen knaagdieren in één keer willen meenemen.

De knaagdieren die dinsdagavond nog geen veilig onderkomen hebben gevonden, worden gedood en gebruikt als voer voor bijvoorbeeld roofvogels en slangen in andere dierenparken.

Wachten op privacy instellingen...