Video

Engeltje op Sint-Jan voortaan mobiel bereikbaar

3 mei 2011 om 00:16
nl
De Engel met het mobieltje op de Sint-Jan biedt voortaan een luisterend oor, ze is namelijk mobiel bereikbaar. Let wel; vloeken en tieren is niet toegestaan en je mag alleen bellen op christelijke tijden.
Geschreven door

De Engel, ook wel 'ut Engelke' genoemd, heeft goede contacten met het hiernamaals, daarom waakt ze over de Bosschenaren en over bezoekers van de stad en de kerk, laat ze op haar website weten. Iedereen kan haar bellen maar ze kan niet terugbellen want ze heeft alleen een lijntje naar boven. Presentator Steef van Stiphout van Omroep Brabant TV nam de proef op de som en kreeg de Engel woensdagmorgen in de uitzending aan de telefoon.
Populair Engelke
De Engel is populair blijkt na een belletje naar boven. Sinds vier uur dinsdagmiddag heeft ze al veel telefoontjes gekregen waarin ze vooral complimenten kreeg. Vreemde verzoeken bleven uit. "Ik wist niet dat dit zo'n resultaat zou hebben. Het zijn vooral lachende mensen die me bellen, die me laten weten hoe leuk ze het vinden dat ik nu mobiel bereikbaar ben," vertelt de Engel. De vrouwelijke Engel had niet verwacht dat het zo snel zou gaan met haar populariteit. Ze begon 2 april ook op Twitter. Het aantal volgers steeg van het weekend van 100 naar 550.
Niet in de carnavalsoptocht
Ze geeft toe dat het allemaal niet al te serieus moet worden genomen. "Het is overal kommer en kwel, in het nieuws zie je niets anders. Een beetje grappen en grollen past wel bij Den Bosch." De Engel biedt een luisterend oor en mensen mogen bij haar melden wat ze willen. Ergernissen over sluitingstijden van winkels, een praatje over de Zuid-Willemsvaart: alles mag. Zolang er maar niet gevloekt wordt, dan moeten ze maar een hulplijn bellen. We zullen haar ook niet terug zien in de carnavalsoptocht van Oeteldonk, want wie er werkelijk achter de Engel schuilt, moet volgens haar geheim blijven.
Engelen bestaan
Ook de maker van het beeld, Ton Mooy, zou het mobiel bereikbaar maken van de Engel een goed idee vinden. "Hij moest er zelfs vreselijk om lachen en vindt het fijn dat het beeld zoveel plezier brengt." Zelf beleeft ze er namelijk ook heel veel lol aan, de positieve reacties doen haar deugd. "Engelen moeten wel echt bestaan want dit is gewoon te leuk!"
Gegroet van boven
Door al deze aandacht vermoedt ze dat er nu meer mensen rond de Sint Jan zullen staan dan dat ze de kerk in gaan. Allen omhoog turend, op zoek naar de bellende Engel. Wie graag iets wil weten van de Engel of haar graag iets wil vertellen kan haar bereiken op 06-26347470.

Als afsluiter groet ze u van boven...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.