Lichaam fotograaf Joep Lennarts gevonden

3 mei 2011 om 23:34
Het lichaam van de vermiste fotograaf Joep Lennarts is gevonden. Dat wordt gemeld op zijn blog. De fotograaf was sinds 25 februari vermist.
Geschreven door

De blog van Lennarts wordt bijgehouden door vrienden en familie. Hierop staat dat zijn lichaam is gevonden in de Maas. Woensdagochtend vroeg is door een medewerker van de Genie (Defensie) het levenloze lichaam van Lennarts (53) ontdekt in een zijtak van de Maas, aan de Crevecoeur. Door tactisch onderzoek is de identiteit van de man vastgesteld. De politie gaat niet uit van een misdrijf. Sinds de vermissing van Lennarts werd rekening gehouden met zelfdoding.
Bij de Hedelsebrug gezocht
Sinds zijn vermissing in februari heeft de politie een paar keer gezocht in de oude geniehaven nabij de Hedelsebrug in Den Bosch. Donderdag werd de draad opgepakt, ook al was hiervoor geen directe aanleiding, zo meldt de politie. Ze gaat er vanuit dat alles is gedaan om Lennarts op te sporen. Er zijn onder meer duikers, bootjes, honden en sonarapparatuur ingezet.
Spoorloos
Joep Lennarts is op vrijdagochtend 25 februari thuis met de auto vertrokken zonder geld, contactlenzen, paspoort en medicijnen. Zijn auto werd nog gezien op het fietspad bij de Hedelse brug bij Café Treurenberg. Daarna ontbreekt elk spoor.
Zoekactie
De politie is meteen een zoekactie begonnen in de omgeving van de Hedelse brug. Zondag werd met speciale apparatuur een deel van de Maas onderzocht, maar dat leverde niets op. Daarop besloot de politie niet actief verder te zoeken.
Joep Lennarts
Joep Lennarts werkte jaren als fotograaf voor de stadsredactie Den Bosch van het Brabants Dagblad. Hij richt zich als fotograaf voornamelijk op kunst. Hij werkte van 1986 tot 1996 als één van de vaste freelancers voor De Volkskrant. Verder won hij als fotojournalist verschillende categorieprijzen bij De Zilveren Camera en de International Newspaper Design Award, vooral met documentaire series. Sinds 2006 is Lennarts bestuurslid van de Nederlandse vereniging van fotojournalisten.

Wachten op privacy instellingen...