Dertien jaar cel voor doodslaan Linda Manders

10 mei 2011 om 15:45
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Uitspraak door de rechter en reactie buurman
Joost de G. is woensdag door de rechter veroordeeld tot dertien jaar cel voor doodslag op zijn vrouw Linda Manders en het in brand steken van hun huis in Veldhoven. De rechtbank in Den Bosch achtte bewezen dat De G. zijn vrouw met een hamer om het leven heeft gebracht.
Geschreven door

Ook nam de rechtbank het De G. kwalijk dat hij de omgeving in gevaar heeft gebracht door de explosie en brand in het rijtjeshuis. Joost de G. nam de straf rustig op en reageerde helemaal niet. Ook het publiek in de rechtszaal reageerde niet geschokt om de straf. De publieke belangstelling voor de zaak was groot. De rechtszaal zat vol. In een aangrenzende ruimte was een scherm opgesteld om de uitspraak te kunnen volgen.
Doodslaan met een hamer
De drugsverslaving van De G. leidde eind juli tot een ruzie met zijn vrouw, waarna hij haar in een waas met een hamer doodsloeg. Dat verklaarde hij eind april bij de rechtbank in Den Bosch waar de verdachte vijftien jaar cel tegen zich hoorde eisen.
Spanningen door cocaïneverslaving
De G., voormalig zanger van de hardcoreband Discipline, verklaarde dat er veel spanningen in de relatie met Manders waren, onder andere door zijn cocaïneverslaving. Daar was Manders fel op tegen. Zij verklaarde op de fatale donderdag in juli dat zij hem zou verlaten, waarna hij tot zijn gruweldaad kwam.
Gasleiding losgetrokken
De dag nadat hij zijn vrouw om het leven had gebracht, probeerde hij een einde aan zijn leven te maken. Hij trok de gasleiding los in hun huis, waardoor op zaterdagochtend een grote explosie en brand ontstond. De G. overleefde zijn zelfmoordpoging echter, toen hij door de buren uit het brandende huis werd gehaald. Een van hen vindt de straf te laag. "Er was 15 jaar geëist en dat is zelfs in mijn ogen te weinig. De familie van Linda heeft levenslang gekregen en hij komt er goedkoop vanaf." De moord en de rechtszaak houden de Veldhovenaren bezig. "Het leeft in Veldhoven. Het is hier nog nooit gebeurd. Iedereen staat achter de familie Manders."

Wachten op privacy instellingen...