Tractor met giertank glijdt Maas bij Cuijk in

12 mei 2011 om 17:56
nl
Een tractor met daarachter een giertank is vrijdagmorgen rond elf uur bij Cuijk de Maas ingegleden. Dit was vlakbij de veerpont ter hoogte van de Maasboulevard. Rond halfvier stond het gevaarte weer op de oever.
Geschreven door

De bestuurder stond erbij en keek ernaar toen hij de tractor in het water zag verdwijnen. Hij raakte nauwelijks gewond, maar was wel erg geschrokken. Het ging om een medewerker van Van Raaij Groenvoorziening in Boven-Leeuwen. Het bedrijf is drie weken geleden door de gemeente Cuijk ingeschakeld om het drooggevallen groen van water te voorzien.
Bodem van de Maas
Het voertuig is 15 meter verder op de bodem van de Maas, op zijn wielen, tot stilstand gekomen. Medewerkers van bergingsbedrijf Hercules in Tiel hebben er kettingen omheen gedaan. Een graafmachine heeft de combinatie uit het water getrokken. De tractor en de giertank zijn inmiddels opgeladen en afgevoerd.
Scheepvaart geen last
Volgens een woordvoerster van Rijkswaterstaat Limburg heeft het scheepvaartverkeer geen last gehad van de werkzaamheden. Het kan volgens haar zijn dat tankwagen te zwaar beladen was.App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!