Zigeunerfamilie Petalo slaapt in Rucphense bossen

19 mei 2011 om 17:57
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/3 Vader Petalo dreigt met zelfmoord in discussie
De zigeunerfamilie Petalo brengt de nacht door in de Rucphense bossen. De caravan van de familie staat daar op een veldje bij een camping. De politie stuurde de familie vrijdag weg van hun nieuwe verblijfplaats op een grasveld aan de Kattestraat in Etten-Leur.
Geschreven door

De situatie liep zo hoog op dat vader Petalo dreigde met zelfmoord.
Voor gemeentehuis
Zigeuner Bento Petalo heeft vrijdag met zijn gezin en zijn camper enkele uren voor het gemeentehuis in Etten-Leur gestaan. De gemeente klopte vrijdag met een dwangbevel, een sleepwagen en politiebegeleiding aan bij de familie. Ze moesten weg van het grasveld aan de Stationsstraat. Uit protest bivakkeerde de familie voor het gemeentehuis.

Ook daar is de familie vertrokken nadat de politie ter plaatse kwam om de familie weg te sturen. Daarna werd de caravan geparkeerd op een grasveld. Daar werd het gezin nu dus ook weggestuurd.
Uitzichtloos
Donderdag werd bekend dat de familie een urgentieverklaring had gekregen zodat de zes kinderen naar school konden blijven gaan. Lange tijd woonde de zigeunerfamilie op een grasveld. Volgens de vader van de familie zorgde de uitzichtloze situatie voor stress, mede doordat de moeder zwanger is van haar zevende kind. Vanwege de problemen heeft de familie tot groot verdriet van de gezinsleden besloten om dit kind weg te laten halen.

Wachten op privacy instellingen...