Zigeunerfamilie Petalo zit in Maastricht

23 mei 2011 om 00:34
De zigeunerfamilie Petalo verblijft momenteel in Maastricht. Vorige week werden de Petalo's weggestuurd uit Etten-Leur. Daarna sliepen ze ook een nacht op een camping in Rucphen.
Geschreven door

De caravan van de familie staat op een parkeerplaats in Maastricht. Bento Petalo wil in de stad blijven totdat hij ook daar wordt weggestuurd. "Ik hoop hier tot rust te komen. Ik ben niet gek, maar wel een beetje doorgedraaid nu. Ik wil gewoon rust vinden." Naar eigen zeggen zit Petalo 'ondergedoken' in Maastricht.
Terug naar Etten-Leur
Uiteindelijk hoopt Petalo weer terug te keren naar Etten-Leur. "Als ik daar vandaag een huis krijg, ben ik vandaag terug in Etten-Leur. Maar een staanplaats voor een caravan is ook goed. Dan kunnen mijn kinderen tenminste weer naar school."
Weg van grasveld
De politie stuurde de familie vrijdag weg van hun verblijfplaats op een grasveld aan de Kattestraat in Etten-Leur. De situatie liep zo hoog op dat vader Petalo dreigde met zelfmoord. Uit protest bivakkeerden de Petalo's ook een tijdje voor het gemeentehuis in Etten-Leur.

Wachten op privacy instellingen...