Mandy Pijnenburg over twee maanden vrij

29 mei 2011 om 23:06
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Mandy Pijnenburg komt vrij
De Tilburgse Mandy Pijnenburg wordt over twee maanden vrijgelaten uit haar cel in de Dominicaanse Republiek. Dat heeft haar vader Bart maandag gezegd tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

De 23-jarige zit al bijna vijf jaar vast wegens het smokkelen van 20 kilo cocaïne. Ze heeft al die tijd volgehouden dat ze door Nederlandse loverboys werd gedwongen om de drugs te smokkelen.
Teleurstelling
Drie loverboys kregen 32 maanden tot drie jaar celstraf voor hun praktijken. De hoofdverdachte Delano P. werd in hoger beroep vrijgesproken. Haar vader reageerde destijds teleurgesteld.
Vrijlating onverwacht
Mandy's vrijlating komt onverwachts. De familie kon maar moeilijk in contact komen met de autoriteiten van de Dominicaanse Republiek. Haar vader verwacht dat Mandy rond eind juli, begin augustus vrij zal komen.
Grote nachtmerrie
Onze verslaggever Pieter Bremer sprak Mandy drie jaar geleden, toen had ze nog een mobieltje dat ze de cel in had gesmokkeld. Ze vertelde toen dat het een nachtmerrie was om daar in de cel te zitten. "Dit is de grootste fout die ik ooit in mijn leven heb gemaakt. Had ik maar met iemand gepraat want ik wist dat ik in de problemen zat. Het is een nachtmerrie waaruit je niet ontwaakt helaas. Ik mis de simpelste dingen. Warm water, een frietje met mayo. Daar droom ik over."
Opvang door hulpinstanties
Wanneer ze in Nederland terug is zal Mandy Pijnenburg worden opgevangen door hulpinstanties, die ook voor haar veiligheid gaan zorgen. Ze hoeft na haar vrijlating geen jaar meer op het eiland te blijven. Eerder was daar wel sprake van.

Wachten op privacy instellingen...