Gemeenteraad beveelt Jac Klijs aan als nieuwe burgemeester Moerdijk

31 mei 2011 om 22:59
nl
Jac Klijs is de beoogde nieuwe burgemeester van Moerdijk. Tijdens de raadsvergadering werd de CDA'er door de gemeenteraad voorgedragen aan minister Donner van Binnenlandse Zaken. Klijs is sinds 2006 burgemeester van Strijen.
Geschreven door

Klijs is 56 jaar oud en is geboren in Drimmelen. In het verleden was hij negen jaar wethouder in de gemeente Heusden en vier jaar raadslid in de voormalige gemeente Drunen. Daarvoor heeft hij gedurende 19 jaar een ambtelijke functie vervuld bij de gemeente Waalwijk en was hij werkzaam bij de Koninklijke Marechaussee.
Klijs begint in september
Als de minister de aanbeveling overneemt, dan zal de nieuwe burgemeester op maandag 5 september 2011 met zijn werkzaamheden in de gemeente Moerdijk beginnen.
Opvolger Wim Denie
Klijs neemt als burgemeester het stokje over van waarnemend burgemeester Jan Mans. De PvdA'er nam sinds februari de taken over van Wim Denie. Denie legde kort na de ramp bij Chemie-Pack zijn functie neer, omdat hij de nasleep van het drama fysiek en mentaal niet aan kon. Later kwam naar buiten dat Denie niet geheel uit vrije wil opgestapt was.
Burgemeesterschap in trek
Er was veel animo voor het burgemeesterschap van Moerdijk. Voor de opvolging van de ontslagen Wim Denie hadden zich bij de provincie 25 kandidaten gemeld.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.