Video

Kirsten Flipkens slaat Zakopalova-Koukalova uit Unicef Open

11 juni 2011 om 21:21
nl
Kirsten Flipkens heeft zondagmiddag de tweede ronde bereikt van het Unicef Open-tennistoernooi in Rosmalen. De Belgische versloeg oud-toernooiwinnares Klara Zakopalova-Koukalova met 6-3 en 6-2. Vorig jaar bereikte Flipkens verrassend de halve finale in Rosmalen.
Geschreven door

Flipkens' landgenote Alison van Uytvanck plaatste zich zondag voor het hoofdtoernooi in Rosmalen. Het 17-jarige toptalent klopte in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi de Russin Vesna Dolonts met 6-3 en 6-1.
Rus naar hoofdtoernooi
Arantxa Rus bereikte zondagochtend ook het hoofdtoernooi, nadat ze in de beslissende ronde van de kwalificaties met 6-4 en 6-4 van de Amerikaanse Coco Vandeweghe had gewonnen. Rus neemt het in de eerste ronde van het Unicef Open op tegen de als tweede geplaatste Russische Svetlana Koeznetsova.

Rus had zonder problemen een wildcard kunnen krijgen voor het hoofdtoernooi, maar ze wilde zelf graag onderaan beginnen. Zaterdag versloeg ze in Rosmalen al debutante Indy de Vroome uit Cromvoirt.

Verrassend was zondag de uitschakeling van Anna Chakvetadze. De Russin ging met 4-6 en 1-6 onderuit tegen de Spaanse Lourdes Dominguez Lino.
Mannen
In het mannentoernooi vloog de als achtste geplaatste Spanjaard Daniel Gimeno-Traver zondag uit het toernooi. Hij was niet opgewassen tegen zijn landgenoot Javier Marti: 3-6, 6-7.

Bij de mannen plaatsten verder de Fransman Arnoud Clement, de Rus Konstantin Kravchuk, de Colombiaan Alejandro Falla en de Fransman Ludovic Walter zich via het kwalificatietoernooi voor de hoofdtabel. Walter klopte verrassend in de laatste kwalificatieronde zijn landgenoot Florent Serra.
Wedstrijden live te volgen
Ook later in de week ben je op deze site live getuige van de belangrijkste wedstrijden op het Unicef Open. Iedere avond word je helemaal bijgepraat in het Unicef Open Journaal.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!