Iets meer toeschouwers bij Unicef Open in Rosmalen

17 juni 2011 om 18:35
De Unicef Open heeft dit jaar iets meer toeschouwers getrokken. In totaal bezochten 58.000 mensen het tennistoernooi op de banen van het Autotron in Rosmalen. Dat waren er 3000 meer dan in 2010. Dat maakte toernooidirecteur Marcel Hunze zaterdag bekend.

Vooral de eerste vier dagen was de toeloop groot en waren de tribunes uitverkocht. Ook waren er vanwege de deelname van de Belgische Kim Clijsters veel tennisfans uit België. "Vanaf donderdag werd het meer een uitdaging door het slechte weer en de grote namen die langzaam verdwenen. Maar we zijn zeker tevreden", keek Hunze terug.
Toppers worden gemist
Volgens Hunze is het wel een lastig probleem dat de toppers bij de mannen in de week voor Wimbledon niet willen spelen. "Dit is helaas een trend van de afgelopen jaren. We kunnen alleen maar hopen dat het een keer omslaat."
Wel oefenpotjes
Een aantal grote spelers tennist in de aanloop naar Wimbledon wel oefenpotjes op gras. Hunze is in gesprek met de spelersvakbond ATP om te kijken of daar reglementair iets aan gedaan kan worden. "Dat geldt ook voor het toernooi in Eastbourne. Daar komen de toppers ook niet en dat is toch wat we willen."
Beperkte Nederlandse inbreng
Ook de Nederlandse inbreng was in Rosmalen beperkt omdat een aantal spelers koos voor de kwalificaties van Wimbledon. Hunze had daar wel begrip voor. "De grandslams zijn toch het belangrijkste. We hadden nu ook een goede constructie bedacht voor Arantxa Rus die hier speelde en toch nog naar Wimbledon kon, want we willen toch het liefst zoveel mogelijk Nederlanders hier. Dat is zeker voor herhaling vatbaar."
Positief naar toekomst
Hunze is positief over de toekomst van het toernooi. Volgend jaar is de derde editie van de Unicef Open. "We hadden afgesproken het in ieder geval drie jaar te doen, dus we gaan komend jaar kijken hoe de sponsors de toekomst na 2012 zien. Maar de geluiden zijn goed." Er waren wel weer wat klachten over de overlast uit de skyboxen langs het centercourt. De boxen waren dit jaar voor het eerst afgesloten door glas. "De klachten waren veel minder, maar het is nog steeds niet goed. Daar gaan we zeker naar kijken."

Wachten op privacy instellingen...