Brabantse politiek voor nieuwe snelweg bij Eindhoven

23 juni 2011 om 15:02
nl
De Brabantse politiek is het in meerderheid eens met plannen om ten noordoosten van Eindhoven een nieuwe snelweg aan te leggen. Die zou moeten komen door het Dommeldal, langs het Wilhelminakanaal van Eindhoven naar Aarle-Rixtel.
Geschreven door

Daar zou de snelweg aansluiten op de provinciale weg (N279) van Den Bosch, via Veghel naar Asten. Die weg moet opgekrikt worden tot twee keer twee rijbanen. Bij Asten sluit de weg aan op de A67 naar Venlo. Op deze manier krijgt Eindhoven een noordoostelijke rondweg waar bestuurders in de regio al lang op aandringen.
Tegen
De plannen werden vrijdagochtend besproken in een commissievergadering. VVD, CDA, PVV en SP zijn er voor. De SP was eigenlijk tegen de nieuwe weg, maar gaf toe dit punt ingeleverd te hebben bij de onderhandelingen voor een nieuw college waar de partij deel van uitmaakt. De PvdA wil eerst de N279 verbreden en daarna kijken of de nieuwe snelweg nog wel nodig is. GroenLinks vindt dat de noodzaak van de weg niet aangetoond is.
800 miljoen
De nieuwe verbindingen in de driehoek Eindhoven-Helmond-Veghel gaan minimaal 800 miljoen euro kosten. Dat bedrag zou kunnen oplopen tot 1,3 miljard euro. De provincie wil het definitieve plan zomer 2012 klaar hebben. Dat is nodig om in aanmerking te kunnen komen voor een bijdrage van 254 miljoen van het Rijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!