Ambtenaar Breda besmet met legionella

2 augustus 2011 om 19:23
nl
Een ambtenaar van de gemeente Breda is woensdag opgenomen in het Amphia Ziekenhuis omdat hij besmet is geraakt met de legionellabacterie. De GGD onderzoekt waar de 54-jarige man de besmetting heeft opgelopen.
Geschreven door

Er zijn monsters genomen bij alle watertappunten waarmee de Bredanaar in aanraking is geweest. Er zijn zowel bij hem thuis als in het Bredase stadskantoor waar hij werkt monsters genomen. In het stadskantoor is wel een variant van de bacterie aangetroffen, maar dat is een andere type die veel minder gevaarlijk is.
Invalidentoilet gesloten
Uit voorzorg zijn de douches en het invalidentoilet op het stadskantoor waar de milde legionellabacterie is aangetroffen, afgesloten. Veteranenziekte zoals besmetting met de de legionellabacterie in de volksmond heet, kan longontsteking veroorzaken.

De ziekte maakte twaalf jaar geleden meer dan twintig dodelijke slachtoffers onder bezoekers van een bloemententoonstelling in het Westfriese Bovenkarspel. Besmetting ontstaat door inademing in ruimtes waarin water verneveld wordt, zoals in doucheruimtes.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!