Andy van den Hurk: 'Nu duidelijk dat ik het niet was'

15 september 2011 om 15:54
nl
Andy van den Hurk heeft voor het eerst gereageerd op de ontwikkelingen in de zaak rond zijn stiefzus Nicole van den Hurk. Aan Omroep Brabant vertelt Van den Hurk dat hij al in april vrijwillig DNA heeft afgestaan en dat hij blij is met de nieuwe ontwikkelingen.
Geschreven door

"Nu zal voor eens en voor altijd vast komen te staan dat ik het niet ben geweest", aldus Van den Hurk.
Eerdere bekentenis
Een opmerkelijke uitspraak, omdat de stiefbroer van Nicole van den Hurk eerder dit jaar de moord op zijn stiefzus bekende. Later trok hij de bekentenis weer in. Hij wordt nog steeds gezien als verdachte in de zaak.
Cold-case
Het stoffelijk overschot van Nicole van den Hurk werd vorige week vrijdag opgegraven en voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht. Het lichaam werd opgegraven in het kader van zogenoemd cold case-onderzoek. Nieuw onderzoek heeft DNA-materiaal aan het licht gebracht op sporen die al in 1995 zijn gevonden. De politie gaat ervan uit dat dat DNA van de dader is.

Ad van den Hurk, de vader van Andy en Nicole van den Hurk heeft inmiddels ook vrijwillig DNA afgestaan, zo zegt hij zelf.
Tros Vermist
Andy van den Hurk heeft maandag al een gesprek gehad met Tros Vermist, dat vrijdagavond aandacht besteedt aan de zaak. Bij nader inzien wil Van den Hurk niet dat het gesprek gebruikt wordt omdat hij vindt dat er al genoeg gezegd is en de politie zijn werk moet doen. Tros Vermist heeft aan dat verzoek voldaan en zal het interview met Andy van den Hurk niet uitzenden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.