Nieuwe provinciebestuurder Johan van den Hout geïnstalleerd

22 september 2011 om 12:12
In het provinciehuis in Den Bosch is vrijdagochtend Johan van den Hout uit Tilburg geïnstalleerd als provinciebestuurder voor de SP. Hij volgt Jules Iding op die al na vijf maanden moest stoppen omdat zijn gezondheid te wensen over laat. Van den Hout was sinds een halfjaar lid van Provinciale Staten.
Geschreven door

Van 2008 tot 2010 was hij wethouder Verkeer en Vervoer in Tilburg. Nu krijgt hij de portefeuille Ecologie en Handhaving.
Jules Iding
Jules Iding was de eerste SP-gedeputeerde van Nederland. In zijn afscheidswoord zei hij dat hij een marathon teveel heeft gelopen, en dat zijn lijf hem nu in de steek laat.
PVV
De PVV probeerde benoeming van Van den Hout te dwarsbomen door te vragen om een extra integriteitsonderzoek. Volgens de partij is dat nodig omdat Van den Hout een links-activistisch verleden heeft, onder andere bij het El Salvador-comité. Commissaris van de Koningin Wim van de Donk zei dat hij de minister van Veiligheid en Justitie al een integriteitsonderzoek heeft laten doen en dat daaruit bleek dat op Van den Hout niets aan te merken is. De motie van de PVV kreeg geen steun van de andere partijen.


App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...