Doodgewaande Engelse majoor krijgt 'nieuwe' Willems-Orde - Omroep Brabant
Video

Doodgewaande Engelse majoor krijgt 'nieuwe' Willems-Orde

3 november 2011 om 22:58
nl
In Engeland is een oorlogsheld 'teruggevonden' die al jaren werd doodgewaand. De militair was betrokken bij de Slag om Overloon. Het gaat om Kenneth George Mayhew. 94 jaar oud is hij nu.
Geschreven door

Onlangs bleek dat de Engelse veteraan in Venray was geweest om de bevrijding van dit 'buurdorp' van Overloon mee te vieren. Tijdens de bevrijding was hij daar betrokken bij de bevrijding van de regio. Hij maakte ook zelf in oktober 1944 de bloedige Slag om Overloon mee. In 1946 kreeg hij al de hoogste onderscheiding van ons land: de Militaire Willemsorde. Het contact met de reservemilitair van het Suffolk Regiment was halverwege de jaren zeventig verloren gegaan, waarna gedacht werd dat hij was overleden, schrijft de krant voor het personeel van het ministerie van Defensie.
Marco Kroon
Een hoge Nederlandse militair is toen afgereisd naar Engeland om de in blakende gezondheid verkerende Mayhew de Willems-Orde te overhandigen. Mayhew heeft in de Defensiekrant laten weten dat hij graag kennis wil maken met Marco Kroon uit Den Bosch, die sinds 2009 tot het selecte gezelschap van dragers van de Militaire Willems-Orde hoort.

Er zijn nu acht mensen die nog leven en de hoogste militaire onderscheiding mogen dragen. Drie van hen wonen in Brabant. Het gaat om commando Marco Kroon in Den Bosch, piloot Frits den Ouden in Breda en verzetsman Piet van den Hoek in Werkendam.


App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.